Sunday 7 December 2014

                Το  e Twinning στο σχολείο μας 

          Διάκριση σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό




Οι μαθητές της Ε2 τάξης τελικά κερδίζουν την 3η θέση σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό  με τη Γοργόνα τους, την αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου.

   Our 4th graders and their Mermaid finally won the 3rd prize, after France and Croatia, in the mural competition taken place in Spain  in November 2014.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού καινοτόμου προγράμματος e Twinning oι  μαθητές της Ε2 τάξης συμμετείχαν  στο συνεργατικό, σχολικό έργο: European Youth Murals:  «Έργα ζωγραφικής των νέων της Ευρώπης για την προώθηση της φιλίας και της ειρήνης στον κόσμο». Το συγκεκριμένο έργο στο οποίο συμμετέχουν 270 εκπαιδευτικοί  απ’ όλη την Ευρώπη μαζί τους μαθητές τους και είναι ενεργό από το 2012,  έχει βραβευτεί με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.
Το έργο των μαθητών μας  « Η Γοργόνα, η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου» ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014  και πήρε μέρος  μαζί με 55 ακόμη έργα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό-έκθεση  που διεξήχθη στα μέσα Νοεμβρίου στο σχολείο Elisabeth, ιδρυτή του έργου, στην πόλη Salou,στην  Tarragona της Ισπανίας κερδίζοντας την 3η θέση. Ορισμένα από αυτά τα έργα φιλοξενούνται αυτές τις μέρες και στο σχολείο μας.
Οι μαθητές συνόδευσαν την αφίσα τους με την περιγραφή του θρύλου της γοργόνας, της αδελφής του Μέγα Αλέξανδρου, θέλοντας να διαδώσουν  το μήνυμα της αέναης αναζήτησης  του σύγχρονου ανθρώπου όλων αυτών των ιδανικών για τα οποία αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος : το σεβασμό για τον πολιτισμό των άλλων λαών , τη γλώσσα ,τη θρησκεία και τις παραδόσεις μέσα από την παιδεία ,την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.
Στο μήνυμά τους, τα παιδιά εξήγησαν ότι η  γοργόνα ρωτώντας του ναυτικούς αν ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος  περιμένει ν’ ακούσει ότι ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει , περιμένει ν’ ακούσει ότι  όλοι οι νέοι και νέες θα αγωνιστούν για να διαδώσουν την ειρήνη, τη φιλία και τη δικαιοσύνη  στον κόσμο, σαν άλλοι μικροί Αλέξανδροι γιατί, όπως πίστευε και ο Αλέξανδρος, σημαντικό δεν είναι να κυριεύσεις τον κόσμο αλλά να κρατήσεις τους ανθρώπους ενωμένους με τα δεσμά της ειρήνης και της φιλίας.
Συγχαρητήρια λοιπόν στους μαθητές μας.

No comments:

Post a Comment